Historie

Het bedrijf van de gebroeders Poppink is in de jaren zestig ontstaan uit een van oorsprong gemengd landbouwbedrijf. Mede door de omvang van dit bedrijf en de interesses van Johan Poppink is langzamerhand gestart met de uitvoering van diverse agrarische werkzaamheden voor diverse buren. Langzamerhand groeide de onderneming van maaien en dorsen, naar een steeds completer scala aan werkzaamheden.

Midden jaren zeventig werd de eerste hakselaar aangeschaft en deed een hydraulische graafmachine zijn intrede. Het eerste personeel kwam in dienst. Omdat de groei doorging werd samen met Harrie Poppink de eerste BV opgericht. Gebr. Poppink BV was in 1977 een feit.

Begin jaren tachtig werd een plaatselijk landbouwmechanisatiebedrijf overgenomen van Cebeco Handelsraad. Dit landbouwmechanisatiebedrijf was gevestigd op een steenworp afstand van het huidige landbouwmechanisatiebedrijf aan de Agelerweg 11 te Reutum. Door deze overname werd de onderneming verbreed en kon worden voorzien in het eigen onderhoud.

In de jaren negentig is Alasco dumperbouw overgenomen. Dit bekende bedrijf in de markt met een goede naam in de bouw van in eerste instantie enkelasser dumpers bood de onderneming de kans te groeien en producent te worden van een kwaliteitsmerk met potentie.

Het loonbedrijf is de laastste jaren door de overnames van diverse ondernemingen sterk gegroeid. Aan de onderneming werden toegevoegd: Cooperatieve Werktuigenvereniging Albergen, Loonbedrijf Frans Hesselink Tubbergen, Loonbedrijf Haarhuis Harbrinkhoek en Loonbedrijf Herink Lonneker. Met name het vele materieel en de innovaties in het loon- en grondwerk door de samenwerking van loonwerk en landbouwmechanisatie heeft Gebr. Poppink BV in de regio een bekende naam gekregen.

In 2009 is het loon- gronverzet en transportbedrijf van de gebroeders Kleinjan te Daarle overgenomen (Kleinjan Groep Daarle, KGD) overgenomen. Door de laatste overname werd het werkgebied vergroot en is het grondverzetbedrijf en transport versterkt. In 2010 is de bedrijfsnaam gewijzigd in Gebr. Poppink Daarle BV, gevestigd aan de Esweg 39 te Daarle.

Op dit moment zijn een vijftal zonen van Gebr. Poppink BV werkzaam op verschillende functies binnen de onderneming en is de basis gelegd voor de toekomst. Op basis van de historie kan daarom met een gerust hart worden gezegd: "Gebr. Poppink BV is de veelzijdige en betrouwbare partner in uitvoering van grond, groen en infraprojecten".

 

 

Maisoogst 1977
Guus ter Grote // Webdesign - Betrouwbare partner in Webdesign