Trekker bumper Safety First

Gebr. Poppink
Dumperbouw
Agelerweg 11
7667 SE Reutum

Met een tractorbumper van Alasco valt u beter op in het verkeer. Door de breedteverlichting en reflecterende stickers is van veraf goed te zien dat er een breedt voertuig nadert.

Trekkers worden steeds groter en halen steeds hogere snelheden. Wanneer er met landbouwverkeer ongelukken gebeuren zijn de gevolgen ook steeds groter.

Bij trekkers zijn de voorwielen vaak onbeschermd dit vormt het grootste risico bij een aanrijding met een auto. Door de tractorbumper zijn de voorwielen beschermd en wordt een auto weg geschoven in plaats van overreden.

Bent u in het donker, op een smalle weg al eens een tractor tegemoet gereden in uw auto? Kon u toen goed inschatten hoever die trekker van u verwijdert was?

Door het ontbreken van rijverlichting die de breedte van zo’n tractor duidelijk markeert, is het voor automobilisten, fietsers en voetgangers lastig om een landbouwvoertuig tijdig te herkennen en de breedte in te schatten. Vaak schrik-je nog eens extra als je die draaiende voorbanden op je af ziet komen.

Onderzoekraad voor Veiligheid

Het zou de verkeersveiligheid vergroten wanneer weggebruikers ’s-nachts maar ook overdag sneller en beter zicht hebben op de contouren van een tractor. Uit een analyse van ongevallen met landbouwverkeer die de Onderzoekraad voor Veiligheid in 2010 afrondde, blijkt dat als belangrijke oorzaak van ongevallen waarbij landbouwverkeer betrokken is. Een van de aanbevelingen van de raad was dat brancheorganisaties hun verantwoordelijkheid moeten nemen door het sterker bevorderen van veiliger landbouwverkeer bij hun leden.

Verkeersveiligheid is een serieuze zaak

Michiel Pouwels, directeur belangenbehartiging van CUMELA Nederland vult aan: “De trekkerbumper is ook een prima boodschapdrager waarmee je aan weggebruikers en opdrachtgevers laat zien dat verkeersveiligheid voor onze sector een serieuze zaak is. Daarom kiezen we voor deze campagne die er voor gaat zorgen dat er versneld 500 trekkerbumpers op de weg komen. Zo maken we de bumper sneller zichtbaar in het straatbeeld en dat moet ervoor zorgen dat meer tractoreigenaren overtuigd raken van het nut en de noodzaak ervan. Omdat we zo overtuigd zijn van de voordelen van de trekkerbumper, heeft ons bestuur ingestemd om te investeren in de campagne. Dat betekent dat CUMELA Nederland de eerste 500 trekkerbumpers met een aanschafsubsidie in de markt gaat zetten bij lidbedrijven én opleiders voor het T-rijbewijs. Per aangeschafte bumper is daarvoor tot € 500,- beschikbaar.”

 

Nieuws & Updates

blijf op de hoogte

14 t/m 17 September ATH Biddinghuizen

14 t/m 17 September ATH Biddinghuizen

14 t/m 17 September is weer de ATH Biddinghuizen

Kom gezellig langs bij onze vertegenwoordigers op de Claas stand!

Alasco op de Nordbau 2022 in Neumünster

Alasco op de Nordbau 2022 in Neumünster

Nordbau 2022 in Neumünster

Vom 07. - 11. September 2022 sind wir mit unserem Schwerlast-Mulden-Programm auf der Nordbau in Neumünster vertreten.

Sie finden uns im Freigelände Standnummer F-Nord-N248 in der Kieler Straße.

Besuchen Sie unseren Stand, wir freuen uns auf Ihren Besuch!!!

Ihr Alasco Team

www.nordbau.de