Mestverwerking

Gebr. Poppink
Loon- en grondverzet
Brokmansweg 20-24
7667 SH Reutum

Gebr. Poppink Reutum beschikt over een breed uitgerust machinepark met moderne machines en vakkundig personeel. Het loonwerk is onder te verdelen in meerdere onderdelen, een van deze onderdelen is mestverwerking.

Poppink heeft een breed scala aan activiteiten om de mest te verwerken naar uw wens zo doen wij,

Mesttransport  -Handel  -Scheiden - hygieniseren  - Injectie - Export.

Mestscheiding

Begin 2014 gaat Poppink zich ook richten op het scheiden van mest. Door veranderende wetgeving wordt het voor een deel van de agrarische ondernemers verplicht om een deel van de mest zelf te verwerken.
Wij proberen ook op deze vraag een passende oplossing te bedenken en hebben hiervoor een nieuwe mobiele centrifugaalscheider aangeschaft. 

Centrifugaalscheiders staan bekend om hun hoge capaciteit en maximale fosfaatscheiding.
Na het scheiden van de mest kan de dikke fractie met veelal fosfaat worden afgevoerd en de vloeibare stikstofhoudende mest optimaal worden benut op het land.

 --- Klik hier voor een demonstratiefilmpje van de mestscheider ---

Bemesting/Mestinjectie
Mesttransport en verwerking is de laatste jaren een voorname taak geworden binnen het loonwerk. Hiervoor beschikt het bedrijf over meerdere mesttank-combinaties die voorzien zijn van automatische bemonstering, weging en GPS. Voor het verwerken van de mest beschikt Gebr. Poppink over 6 vervaet drie-wielers, en meerdere getrokken tanks. De vervaets kunnen worden gekoppeld met een zodebemester of een bouwlandinjecteur. Tevens is er de beschikking over een Schuitemaker 26m3  drie-assige transporttank met weging, bemonstering en GPS. Deze tank kan met een bouwlandinjecteur de mest ook verwerken. De machines zijn zonodig uitgerust met drukwisselsysteem om met een minimale bodemschade mest te kunnen toedienen. 

Voor het transport van mest is er de beschikking over 6 trucks met mestopleggers van 36 m3.
Alle mestopleggers zijn voorzien van GPS Weging en Bemonstering. 
Het bedrijf is erkend intermediair voor de mestafzet, hetgeen inhoudt dat men mest mag vervoeren, verhandelen en verwerken. 

Mestaanwending, -transport en -handel.

- Erkend tussenpersoon Bureau Heffingen
- Mestovereenkomsten met veehouders en akkerbouwers
- Transport d.m.v. tankopleggers, voorzien van GPS, weging & bemonstering
- Aanwending van mest d.m.v. Vervaet driewielers en getrokken tanks
- Scheiden van mest met onze centrifugaal scheider

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen,

Gebr. Poppink-Reutum
Brokmansweg 20-24
7667 SH Reutum
Tel.: 0541-670 259
(Contact persoon Frank Sanders)

 

Nieuws & Updates

blijf op de hoogte

NIEUW!

NIEUW!

Onlangs hebben wij een nieuwe AP 3D Leveller (egalisatieblad) in gebruik genomen. De AP 3D levellers zijn speciaal gebouwd voor het werken met 3D besturingen (Total Station). Het blad functioneert met een vast kantelpunt in het midden van het blad (verkanting). De hoogte wordt geregeld via een vaste afwerkplaat (met een verwisselbare slijtplaat). Daarnaast is de machine uitgerust met een intelligente slope sensor (MC2 sensor) die de leveller, waar nodig, corrigeert met hoge reactiesnelheid....

Win actie!

Win actie!

π™’π™žπ™£ π™šπ™šπ™£ π™¨π™©π™€π™šπ™§π™š π˜Ύπ™‡π˜Όπ˜Όπ™Ž π™¨π™ π™šπ™‘π™©π™šπ™§!

Bij CLAAS hebben we een hele stoere actie voor onze klanten! Van augustus t/m november verloten we elke maand maar liefst vier CLAAS skelters.

Hoe je meedoet en wat de actievoorwaarden zijn,

lees je op: www.wineenclaasskelter.nlΒ